Žízeň po tropickém ráji v Dominikánské republice uhasí ostrůvek Cayo Levantado a destinace Samaná - Aktuálně o Dominikánské republice | Co se děje v Dominikánské republice

dominikanska-republika-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Žízeň po tropickém ráji v Dominikánské republice uhasí ostrůvek Cayo Levantado a destinace Samaná

Dominikánská republika je vyhledávanou destinací právě proto, že turisté očekávají, že se zde setkají s neposkvrněnou tropickou přírodou. Snad každého Evropana fascinují idylické fotografie pláží s bílým pískem, vysokými palmami a průzračně, světle zelenomodrým mořem, které sem tam zahlédnou v reklamách cestovních kanceláří. Dominikánská republika může turistům skutečně romantické touhy po tropickém ráji splnit. Musí akorát vědět, kam přesně vyrazit.

Když se podíváte na fotografie pláží ostrůvku Cayo Levantado, musí vás nutně napadnout, že zde zasáhla ruka grafika a software typu photoshop. Kdybyste ale přírodu ostrova viděli na vlastní oči,  museli byste uznat, že v tomto případě k žádným postprodukčním úpravám fotek nedošlo. Písek je tu skutečně tak bílý a moře opravdu tak průzračné. Však tady také před lety natočili slavnou reklamu na rum Bacardi, známou po celém světě.

Cayo Levantado je nově objevený turistický ráj s divokou přírodou a pouze dvěma hotelovými resorty. Kromě poměrně malého množství turistů sem občas vyráží i hledači pokladů. Traduje se totiž, že sem kdysi jezdívali piráti ukrývat své poklady. Zatím ale ve zdejší písčité půdě nikdo nic cenného nenašel.

Na dohled z Levantada leží poloostrov Samaná, další tropický ráj, jehož příroda a pláže jsou zhmotněným snem každého z kanceláře unaveného Evropana. Kromě přenádherných pláží tu jsou i husté pralesy, ve kterých je ukrytá spletitá síť jeskynní. Moře je tu bohaté na korály a podmořský život, takže tu můžete zažít jedno z nejlepších potápění na planetě. Velkou turistickou atrakcí jsou i keporkaci, kteří v období od prosince do dubna vyvádí mladé. Na pevnině si můžete objednat loď a vyjet pozorovat velrybí rodiny.

Další "neposkvrněnou" dominikánskou destinací je nepochybně Bayahibe. Příroda je tu podobná jako v Samaná, takže i tady si turisté užijí tropickou romantiku. Kromě krás přírody tu můžete ochutnat i speciální nápoj z čersvého kokosového mléka a karibského rumu. Aby byl drink co nejlahodnější, je potřeba, aby kokosové mléko bylo co nejčerstvější. Místní prodavači proto bleskurychle šplhají po palmách a trhají kokosové ořechy přímo před tím, než vám nápoj naservírují.

Bayahibe je navíc ideálním výchozím místem pro výlet do národního parku del Este. Vápencové terasy vzniklé před miliónem let a jeskyně s předkolumbovskými kresbami turisty zaručeně táhnou. V pobřežní části parku se vyřádí hlavně potápěči. Blízko pobřeží jsou nádherné korály, kde si přijdou na své.

Takže až budete plánovat dovolenou v Dominikánské republice, nezapomeňte na naše tipy. Pokud máte radši ticho a přírodu, destinace Cayo Levantado, Samaná a Bayahibe jsou pro vás to pravé.

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje