Exotická Jarabacoa v srdci Dominikánské republiky nadchne romantiky i dobrodruhy - Aktuálně o Dominikánské republice | Co se děje v Dominikánské republice

dominikanska-republika-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Exotická Jarabacoa v srdci Dominikánské republiky nadchne romantiky i dobrodruhy

Krásu oblasti Jarabacoa, kterou najdete mezi vrcholy dominikánského středohoří, předčí jenom málokteré místo v Karibiku. Vodopády, džungle a vrcholy hor fascinují všechny, kdo se do těchto míst kdy vydali. Někteří se sem jezdí jenom podívat na nádhernou přírodu, jiní se tu mohou věnovat sportům jako je rafting nebo jízda na koni.

V prostředí Jarabacoi si budete připadat jako v džungli a horách zároveň. Po okolí je rozeseto osmnáct vodopádů nejrůznějších délek a šířek a do některých míst se kvůli mohutnému porostu deštného pralesa nedostane lidská noha. Kamenité výstupky hor jsou lemovány rozsáhlými plochami kávových a tabákových plantáží, které obklopují sady jabloní a broskvovníků. Nad tím vším se ve výšce více než tří tisíc metrů tyčí nejvyšší vrchol ostrova Pico Duarte. Slovo "jarabacoa" pochází z jazyka původních obyvatel Dominikánské republiky, indiánského kmene Taiíno, a překládá se jako "místo, kde teče voda".

Velká část turistů sem přijíždí, aby se potěšili nádherným okolím vždy zeleného pralesa a svěžím vzduchem, chlazeným křišťálově čistou vodou, která se snáší k zemi z okolních vodopádů. Ti, kterým nestačí pouze pohled na krásnou přírodu, mají možnost užít si například bungee jumping z vodopádu nebo rafting v divokých vodách řeky Yague del Norte. Méně odvážným postačí třeba projížďka na kole nebo na koni. Na západě od Jarabacoi je národní park, ve kterém mohou lidé pozorovat přes sto druhů exotických ptáků.

Předešlý
 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje